Sinds mei 2015 maakt de bibliotheek van Jette gebruik van onze RFID zelfbedieningsoplossing. Jette is een randgemeente van Brussel op de grens van het Nederlands taalgebied. Jette heeft als bibliotheek onderscheidend vermogen op de grote collectie AVM materialen.

In Jette lag voor de conversie een uitdaging. Ze waren al eens eerder begonnen met converteren van hun RFID materialen maar omstandigheden is dit proces nooit afgerond. De conversie is gestopt na ongeveer 40% van de collectie en het was niet meer te controleren welke materialen reeds geconverteerd waren. Op aanraden van HSBIB hebben ze de gehele collectie opnieuw geconverteerd. Om bij te houden welke materialen geconverteerd waren zijn op alle boeken UV strepen gemaakt. Deze strepen zijn alleen met blacklight zichtbaar en niet schadelijk voor de boeken. Hierdoor kan snel worden gezien of een materiaal met een tag in de nieuwe of oude conversie is geconverteerd.

Na de conversie is alles voorspoedig verlopen. De RFID balie geïnstalleerd op een door HSBIB ontwikkeld meubel en er is ook een grote inleverkast met schuiven geplaatst om gereserveerde materialen en AVM materialen in te plaatsen. Deze balie biedt ruimte om tassen op te plaatsen. Door de grote capaciteit van de inleverkast behoort het tussendoor opruimen van de boeken tot de verleden tijd. Door de speelse vak indeling van de kast is er ook voldoende ruimte voor grote boeken.

Blijf op de hoogte

U kunt zich hieronder aanmelden voor de nieuwsbrief van HSBIB.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten. Dan kunt u hier uw gegevens achter laten.

U kunt ons ook bellen via
+31 13 540 01 31