De bibliotheek van Bilzen is verhuisd naar een nieuw gedeelte in het Cultuurcentrum de Kimpel en heeft een geheel nieuw gebouw gekregen. Het grenst nu aan de oude bibliotheek maar heeft een nieuw en fris uiterlijk gekregen. In dit cultuurcentrum huist een café, zwembad, sporthal, theater en zalenverhuur. Maar nu, in de uitbreiding, dus ook de bibliotheek. Deze uitbreiding is helemaal ingericht om gebruik te maken van RFID zelfbediening.

Bij binnenkomst zijn er 3 zelfbedieningsbalies die gebruikt kunnen worden voor zowel innames als uitleningen. De zelfbedieningsbalies zijn geheel geïntegreerd in het meubel waardoor er zo min mogelijk apparatuur zichtbaar is. Wanneer de bibliotheek over is gegaan op mifare passen zal ook de barcodescanner verdwijnen van de balie waardoor alleen het scherm nog een positie inneemt. Naast de zelfbedieningsbalies staat een kast voor de teruggebrachte materialen.

De bibliotheek is ook voorzien van onze RFID beveiligingspoorten. Normaliter is een installatie met 2 panelen toereikend, maar de door de brede entree is in dit geval gekozen voor beveiligingspoorten met 3 panelen. Hierdoor ontstaan er 2 doorgangen die beveiliging bieden voor de boeken en AVM materialen.

Omdat het cultuurcentrum een nieuwe aanbouw heeft gekregen is er voor gekozen om de bibliotheek uit te rusten met een intelligente brievenbus. Hier kunnen 24 uur per dag boeken worden ingeleverd die direct in de bibliotheek te plaatsen zijn omdat deze door de brievenbus al worden ingenomen.

Blijf op de hoogte

U kunt zich hieronder aanmelden voor de nieuwsbrief van HSBIB.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten. Dan kunt u hier uw gegevens achter laten.

U kunt ons ook bellen via
+31 13 540 01 31