Bibliotheek Midden Brabant is met 14 bibliotheken en 2 bibliopunten dé bibliotheek organisatie van Waalwijk tot Hilvarenbeek. Met het hoofdkantoor in Tilburg is Bibliotheek Midden Brabant een logische klant van ons. HSBIB is immers net als de bibliotheek gevestigd in Tilburg. De samenwerking tussen Bibliotheek Midden Brabant en HSBIB is daarom intensief.

We werken veel samen met de bibliotheek om onze nieuw ontworpen producten in de praktijk te testen. Zo hebben we onze mobiele RFID zelfbedieningsbalie in samenwerking met de bibliotheek ontwikkeld. Zij hebben ons kunnen voorzien van praktische tips voor het gebruik van deze mobiele balie. Daarnaast hebben wij geholpen met het opzetten van het digilab in de bibliotheek. In het digilab kan iedereen kennis maken met de nieuwste technologische snufjes zoals het 3D printen.

Naast de intensieve samenwerking is Bibliotheek Midden Brabant ook een belangrijke klant van ons. Zo hebben wij alle bibliotheken voorzien van zelfbediening. De omvang van de RFID oplossing varieert per locatie. Er zijn locaties waar de inname en uitleen balies gescheiden worden weergegeven, maar ook zijn er locaties waar op alle balies zowel inname als uitleen functies beschikbaar zijn. Alle vestigingen zijn voorzien van een aantal personeelswerkplekken zodat er op elke locatie worden gewerkt met het bibliotheek management systeem.

3 vestigingen met een sorteersysteem. In Waalwijk staat een sorteersysteem met 5 sorteerslagen met 1 inname balie. In de locatie Heyhoef staat een sorteersysteem met 1 inname balie en wordt uit gesorteerd over 7 sorteerslagen. In de centrale vestiging in Tilburg staat een sorteersysteem dat 13 sorteerslagen kent met 2 inname balies. De sorteermachines zijn zo ingericht dat ze door alle medewerkers bedient kunnen worden. In alle vestigingen hebben ze hier permanent personeel staan dat de boeken vanuit de sorteerbakken weer een plek in de bibliotheek geeft.

De bibliotheek onderhoudt hun collectie boeken met behulp van onze handheld reader. Door de vele vestigingen en de grote collectie kan het gebeuren dat er een boek zoek raakt. De handheld reader geeft de bibliotheek de mogelijkheid om snel en eenvoudig lijsten met boeken op te zoeken in de bibliotheek. Het zoekgeraakte boek kan dan met behulp van de handheld reader snel worden terug gevonden.

Blijf op de hoogte

U kunt zich hieronder aanmelden voor de nieuwsbrief van HSBIB.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten. Dan kunt u hier uw gegevens achter laten.

U kunt ons ook bellen via
+31 13 540 01 31