Bibliotheek Muntpunt is de Vlaamstalige bibliotheek in Brussel en is gevestigd op de Munt, één van de centrale pleinen midden in Brussel. Met een gebouw van 5 verdiepingen en een collectie van meer dan 250.000 boeken is Muntpunt een van onze grotere klanten.

HSBIB heeft voor Muntpunt een sorteersysteem ontwikkeld dat wordt verspreid over 2 verdiepingen. Op de begane grond worden de boeken door de leden ingeleverd bij 2 inname automaten welke zijn voorzien van voordetectie. Dat houdt in dat het luikje van de inname automaat pas opengaat indien er bibliotheekmateriaal voor dit luikje ligt. Zo wordt de machine beschermd tegen vreemde objecten die er niet thuis horen. Zodra de materialen zijn ingeleverd, gaan deze op transport naar de kelder waar de boeken in 26 sorteerslagen worden gesorteerd om hierna naar de juiste afdeling te kunnen worden gebracht.

Als extra optie is er aan het sorteersysteem is er een uitgebreide 24 uurs automaat toegevoegd omdat voor Brussel een hoger beveiligingsniveau van toepassing is. Zo is deze automaat voorzien van een brandmelder en gaat het luikje, gebruikmakend van voordetectie, alleen open als er materiaal wordt aangeboden zodat de automaat niet als afvalbak gebruikt kan worden.

Op de eerste verdieping staan de zelfbedieningsbalies voor de uitlening van de materialen. Omdat het sorteersysteem de inname regelt zijn deze zelfbedieningsbalies alleen te gebruiken voor uitlenen en verlengen. De balies geven de ruimte aan klanten om zelf hun handelingen te verrichten. In combinatie met een betaalautomaat kunnen er dan boeken uitgeleend en betaald worden zonder tussenkomst van bibliotheekpersoneel.

Blijf op de hoogte

U kunt zich hieronder aanmelden voor de nieuwsbrief van HSBIB.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten. Dan kunt u hier uw gegevens achter laten.

U kunt ons ook bellen via
+31 13 540 01 31